In de Lenteweek op Centrum Savita, was ik bij een mandala-workshop van Gambheera.
Het voelde als een warm bad.
Vooraf kregen wij een visualisatie, waardoor er al beelden ontstonden om in te mandala te verwerken. Ook de uitleg van symbolen vond ik heel toepasselijk.Het was een hart-openende workshop met muziek en een fijne uitwisseling. Ik heb ervan genoten.
Dankjewel Gambheera, ik kom graag weer terug.
Cecilia Zengerink 

graancirkel StellaAl veel jaren volg ik met heel veel plezier de mandala lessen van Gambheera. Tijdens de lessen kom ik helemaal thuis in mezelf. Er ontstaat dan een diep gevoel van verbondenheid met mezelf en de ander. Het tekenen en kleuren gaat dan als vanzelf, het brengt veel vreugde.
Gambheera opent ook deuren door haar korte visualisatie oefeningen waardoor je je mandala als het ware van binnenuit aangereikt krijgt.
Het mandala tekenen verrijkt mijn leven, keer op keer.
Stella Hoogteijling

Gambheera beschikt over de gave om een ander op een eenvoudige, creatieve en directe Ineke
manier in contact te brengen met hele diepe wijsheid. Ze is daarbij niet gebonden aan één methode, maar weet intuïtief wat op elk specifiek moment de beste manier is. Ze maakt daarbij gebruik van alles wat ze zich zelf in de loop van haar leven heeft geleerd en eigen gemaakt. Dit maakt wat ze doet en aanbiedt tot een volkomen doorleefd verhaal, waarvan de kracht zit in eenvoud en oprechtheid, presentie, compassie en doortastendheid.

Ineke Schaper

de vormGambheera is een fijne docent bij wie ik me zeer op mijn gemak voelde. Haar aanpak van de lessen is heel persoonlijk, maar desondanks respecteert zij de privacy van haar cursisten. Elke week presenteert zij een ander ‘type’ mandala. Daardoor krijg je in korte tijd een dwarsdoorsnede van diverse tekenstijlen gepresenteerd. Binnen die stijlen staat je eigen inbreng centraal.
Ellen van Velden

 

Het was ontspannend, inspirerend en boeiend.
De veelzijdigheid van vorm en het spelen met kleuren spraken me erg aan.
Aan de ene kant het ervaren van vrijheid en aan de andere kant het preciese, het ingehouden bezig zijn. Door de cursus heb ik meer inzicht gekregen in mijn onderbewustzijn.
Ria Vreeburg

De cursus heeft mijn verwachtingen overtroffen.
Er was veel liefde, rust en vrolijkheid dankzij de begeleiding van Gambheera. Wat een mooie manier om tot rust te komen.
Rita Schouten

Ik had al eerder een beginnerscursus gedaan, maar deze cursus is ‘completer’. De opbouw; eerst een losmaak oefening, dan wat theorie over het thema, daarna de visualisatie/meditatie en dan het tekenen. Door de geboden veiligheid kon de groep ondanks dat iedereen zo ‘anders’ was, heel open zijn. Ook heel fijn dat ik de gelegenheid kreeg een gemiste les in te halen.
Ria Streng

De workshops waren voor mij boven verwachtingen. Ik heb een doorbraak gehad en heb het geheel ervaren als heel erg positief. Wat me vooral aansprak was het kleurgebruik, de technieken, het samen met anderen tekenen en over mijn grenzen heen durven gaan.
Selma Traag

Na een paar jaar lessen gevolgd te hebben bij Gambheera is het bijzonder om te zien hoe zij de afgelopen jaren gegroeid is.  Wat ik het leukste vind is, hoe zij iedereen op haar gemak stelt. (het zijn toch hele verschillende soorten mensen in één groep) En ook vrij laat in het tekenen en hoe ze invulling geven aan de opdracht. Het is een hele relaxte sfeer, waarbij de informatie, meditatie en het tekenen zelf zich qua tijd goed verhouden tot elkaar.
Danielle Veen

 

Ik vond het geweldig. Nooit gedacht dat ik dit kon en het ook nog leuk zou vinden.
Een fijne rustige uitleg en de verschillende manieren waarop iedereen naar het werk kijkt is heel leerzaam. Volgens mij moet iedereen het leuk vinden.
Agnes Buikema

mandala lampLichtobject:
Ik heb een mandala lichtobject gemaakt bij Gambheera en heb het erg leuk gevonden. Wat mij aansprak was, dat je steeds verrast wordt als bv. het perspectief verandert, dat je het helemaal zelf doet, dat het klopt als het af is en de afwisseling van de handelingen.
Het was fijn dat ik mijn gang kon gaan en mijn weg vinden en dat je me met liefde en zorgzaamheid in jouw huis hebt ontvangen en begeleid hebt met mijn lamp.
Annelies Wiersma

Ik vond de cursus erg leerzaam, gezellig en ontspannen. Het is verbazend om te zien, hoe in maar een paar lessen je verbetering in je werk kan krijgen.
Het gaf me rust en ontspanning.  Mijn verbeelding werd opgewekt en het was grensverleggend.
Channa den Elzen

De workshop had een goede opbouw.
Leuke kleine oefenmandala
Inspirerende manier om een mandala van je eigen gebieden te maken. Toen ik de week na de workshop regelmatig met de mandala bezig was, had dat nog een verdiepend effect. Ik werd me (nog) meer bewust van bepaalde aspecten van mezelf.
Leuk om elkaars werk te bekijken en er iets in te zien.
Goed om ‘s-middags even wat fysieke oefeningen te doen.
Er was een rustige, ontspannen sfeer en mede daardoor kregen de deelnemers niet veel last van onzekerheids ideeën als; o, dat kan ik niet.
Petra

Een leuke plek, leuke enthousiaste begeleiding, een hele fijne dag.
Van te voren geen idee en na afloop een prachtig kunstwerk met een dieper liggende gedachte.
Barbara Burgmeijer

lichtobjectLichtobject:
Ik vond het heerlijk om te doen. Het spannendste was het overbrengen van het patroon op de stof; dat luisterde erg precies. Het verven van de verschillende vakjes met een piepklein penseeltje was voor mij ‘nieuw’. Ik ‘schilder’ alleen met kleurpotloden en dat is toch heel anders.
De lamp staat nu te pronken op mijn tafel en ik ben er apetrots op.
Ik vond de vriendelijke  manier waarop je het proces begeleidde heel fijn. Alles was met zorg voorbereid en de heerlijke salade en soep met liefde bereid. Het laatste gaf een extra feestelijk tintje aan een paar heerlijke dage. Ik bewaar er fijne herinneringen aan.
Wil Vrielink

de lemniscaatIk heb gekozen voor de cursus mandala tekenen omdat ik bezig ben mijzelf te ontwikkelen op creatieve vlakken en door het mandala tekenen de hersenhelften met elkaar in verbinding te laten komen. Het leek mij heerlijk rustgevend en ontspannen om een avond te tekenen en te kleuren, alle waan van de dag achter te laten en bezig te zijn met vorm en kleur.
Ik heb het ervaren als innovatief voor mijn geest, geconcentreerd zijn op 1 kleur of 1 vlak en stimulerend voor de creativiteit. Ik vond het heerlijke lessen, die altijd weer te snel voorbij leken te zijn. Een warme gezellige sfeer, heerlijke muziek en thee en een prettig groepje vrouwen. De stukjes theorie en uitleg vooraf waren heel prettig en gaven richting aan de invulling van die avond.

Mij sprak de geleide meditatie aan het begin erg aan en ook de mooie teksten die je hebt uitgedeeld. Heel fijn om veel verschillende soorten mandala’s te behandelen, zodat ik in de (toch maar) 4 lessen een aardig beeld heb van wat voor mandala’s er bestaan en de verschillende uitwerking ervan op mij. Het zijn leuke, inspirerende en ontspannen lessen. En bovendien leerzaam, om jezelf beter te leren kennen.
Marianne Lourens

Geweldig. Inspirerend! Heel leerzaam.
Leren loslaten wat ik in mijn hoofd heb. Go with the flow; dat motto me eigen maken.
De gemoedelijke huiskamersfeer was fijn. De aanmoedigingen, de helpende hand, de eigen inbreng die niet door jou van tafel geveegd werd. En verder, de verwennerijen en de hartelijkheid.
Ik ben er vol van. Ik heb enorm genoten, ondanks mijn onzekerheid.
Ireen van Leeuwen

mandalaDe mandala workshop van Gambheera, brengt mij steeds weer in contact met mijn innerlijke harmonie. Zij nodigt mij als deelnemer uit om naar binnen te kijken met een korte meditatie waarbij het onderwerp centraal staat, bv terugkijken op het verleden jaar of je blik richten op het nieuwe jaar, lente of andere thema’s.
Zo ontstaan innerlijk beelden die ik in een mandala kan verwerken.
Na het technische gedeelte van de indeling van een cirkel begint mijn kleurenmeditatie: bij mooie muziek ontstaat een mandala, elke keer weer  een rustgevende ervaring en ik ga met een dankbaar gevoel terug naar mijn eigen huis, een mandala rijker,
Sabine Louis

Dankjewel Gambheera, jouw enthousiasme is zooo aanstekelijk en wat fijn hoe je mensen samen brengt.
Jeannette van Hooren

Kijk eens op de agenda voor de komende workshops: Geplande workshops.