Ho’oponopono, Een Hawaiiaanse Helings Methode

Ho’ oponopono

Het Nieuwe Jaar beginnen met een prachtig hulpmiddel.  Ho’oponopono

Ho’ oponopono

Al onze problemen komen volgens de oude Hawaïanen  voort uit gedachten, die gekleurd zijn door pijnlijke herinneringen uit het verleden. Ho’oponopono geeft je een manier om de energie van deze pijnlijke gedachten – die onbalans veroorzaken – los te laten.

Ho’ oponopono gaat ervan uit dat alles wat in de buitenwereld is, ook in jou aanwezig is. Wanneer je dus boos of geïrriteerd bent door wat iemand doet, kun je naar binnen keren en kijken welke gevoelens je daarover in jezelf vindt.

“We zijn volledig verantwoordelijk voor de werkelijkheid die ons omringt. Niet enkel voor ons eigen leven, maar ook voor wat er in onze directe omgeving en zelfs in de hele wereld gebeurt. En als je werkt aan jezelf, dan verander je de wereld.”

Ben ik dus niet alleen verantwoordelijk voor mijn eigen shit maar ook nog eens voor dat van anderen?

Als je het begrijpt is het volkomen logisch, alles werkt door….  Elke actie heeft een reactie. Zo werkt de wet van oorzaak en gevolg in onze dualistische 3d wereld.

Om een gezond en harmonisch leven te leiden is het essentieel dat je het leven met alles wat het jou brengt volledig kan omarmen.
De uiterlijke verschijning van jouw leven is een innerlijke weerspiegeling van jezelf! Door de werkelijkheid te accepteren en te omarmen komt er ruimte voor verandering en genezing.

Dit zijn de zinnen die je bij Ho’oponopono gebruikt.

‘Het spijt me’
‘Vergeef me’
‘Dank je wel”
‘Ik hou van je”

Je past Ho’ oponopono toe op die gevoelens, die je pijn veroorzaken en zo kunnen deze gevoelens gezuiverd worden.
Wanneer jou vervelende gevoelens geheeld zijn, zal je wereld automatisch meeveranderen.

Wat je doet, is de gedeelde energie schoonmaken.  zodat je terug kan keren naar je natuurlijke staat van onvoorwaardelijke liefde, zonder veroordelingen.

Als ik/wij beschuldigen, oordelen, met de vinger wijzen, hebben 
Ik/wij hetzelfde gedaan of gaan hetzelfde doen.
Begin met het accepteren en schonen van jezelf.
Wees stoutmoedig, wees dapper, verklaar eens en voor altijd een einde aan het spel, claim je deel hierin.

Vergeef jezelf.

Stap 1: Berouw – HET SPIJT ME.

het spijt meJe bent verantwoordelijk voor alles wat er in je hoofd omgaat, ook al lijkt het er’ buiten’ te zijn. Als je dat eenmaal beseft, is het heel natuurlijk om spijt te voelen. Voor mij is dat zeker zo. Als ik van vluchtelingen hoor, ben ik zo vol wroeging dat iets in mijn bewustzijn dat idee heeft gecreëerd. Ik voel zo’n spijt, dat iemand die ik ken in het ziekenhuis terecht komt, waarvan ik besef dat ik daar mede oorzaak van ben.

Dit besef kan pijnlijk zijn, en je zal je waarschijnlijk verzetten tegen het accepteren van verantwoordelijkheid voor de “daar buiten” soort problemen. Totdat je deze methode begint te oefenen op je meer voor de hand liggende “hier binnen” problemen en je resultaten gaat zien.

Kies dus iets wat je al weet en dat je zelf hebt veroorzaakt? Overgewicht? Verslaafd aan nicotine, alcohol of een andere stof? Heb je woede problemen? Gezondheidsproblemen? Begin daar en zeg dat het je spijt.

Dat is de hele stap: HET SPIJT ME.. Nog krachtiger is misschien wel als je het duidelijker zegt: “Ik realiseer me dat ik verantwoordelijk ben voor dit (probleem) in mijn leven en ik voel zo veel spijt dat iets in mijn bewustzijn dit veroorzaakt heeft.”

Stap 2: Vergeving vragen – VERGEEF ME.

vergeef meMaak je geen zorgen over wiè je het vraagt.
Vraag het gewoon!
VERGEEF ME ASJEBLIEFT.

Zeg het keer op keer.
Meen het ook.
Herinner je, het berouw van stap 1 als je vraagt om vergeven te worden.

 

Stap 3: Dankbaarheid – DANK JE WEL.

dank je welZeg “DANK JE” – het maakt weer niet echt uit wie of wat je bedankt. Dank je lichaam voor alles wat het voor je doet. Dank jezelf voor het beste wat je kunt zijn. Dank God. Dank het heelal. Dank, wat het ook is dat je gewoon vergaf.

Blijf gewoon doorgaan met DANK JE WEL zeggen.

 

Stap 4: Liefde – IK HOU VAN JE

ik hou van jeDit kan ook stap 1 zijn.
Zeg “IK HOU VAN JE”

Zeg het tegen je lichaam, zeg het tot God. Zeg IK HOU VAN JE tegen de lucht die je inademt, tegen het huis dat je onderdak biedt, tegen het voedsel dat je eet. Zeg IK HOU VAN JE tegen je uitdagingen. Zeg het keer op keer. Meen het. Voel het. Er is niets zo krachtig als Liefde.

Misschien vind je een ander artikel ook leuk die ik gemaakt heb over dankbaarheid: Dankbaarheidsdag

Iedere dag stil staan bij waar je dankbaar voor kunt zijn, houd je ook jong en gezond.

En dit is mijn wens voor je

“Mag je pad verlicht worden met liefde en compassie in 2018”
Gambheera

 

 

One thought on “Ho’oponopono, Een Hawaiiaanse Helings Methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *