Dankbaarheids Dag

Donderdag 23 november was het Thanksgivingday in Amerika.

Zelf, als ik me ‘s-morgens afstem op de dag, die voor me ligt, kijk ik ook altijd waar ik dankbaar voor ben.
En ‘s-Avonds voor het slapen gaan en ik blik terug op de dag is er ook altijd zoveel om dankbaar voor te zijn. 

Om met vrienden en familie samen stil te staan bij waar je dankbaar voor kunt zijn, vind ik een hele mooie traditie. Het samen delen bevestigt en maakt het gevoel sterker.

Via Esther en Abraham Hicks, die ik een poos gevolgd heb, ben ik de vibratie en energie van dankbaarheid veel dieper gaan ervaren.  
Als je vanuit de visie leeft dat, waar en hoe jij je aandacht richt, direct terug gespiegeld wordt in je ervaringen, omstandigheden en ontmoetingen, dan is dankbaarheid een hele mooie vibratie om de wereld in te zenden.

De vibratie van waardering is ook bijzonder hoog. Je kunt iets waarderen, terwijl je er op het moment (nog) niet echt dankbaar voor kunt zijn. Dikwijls begrijp ik niet waarom iets gebeurt of iets bestaat, speciaal als er verdriet en pijn mee verbonden is. De energie van waarderen maakt me zacht en nederig. Dikwijls zie ik dan naderhand wat de goeie kant ervan is en kan ik dankbaar zijn.

Op Facebook heb ik er een lifechat over gehad en ik vind het leuk om die hier ook te delen.

Dankbaarheidsdag

Waar kun jij vandaag dankbaar voor zijn?
En kun je waardering opbrengen voor iets wat je liever niet zou zien?
Dankbaar dat je mijn artikel gelezen hebt.

Gambheera van der Post

2 thoughts on “Dankbaarheids Dag

  1. Marianne Renaud says:

    Lieve Gambheera,

    Ik ben dankbaar dat ik je mocht ontmoeten! Ik ervaar jou als een 70 jarige jong van geest vrouw die steeds groeid en ontdekkend is, die uitdagingen aangaat. Je bent een mooi voorbeeld! Je hebt een duidelijke krachtige website: chapeau!!
    Tot in mei op Savita
    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *